Ανοιχτή Βιβλιοθήκη

open.png

Dublin Core

Title

Ανοιχτή Βιβλιοθήκη

Subject

Η Ανοικτή Βιβλιοθήκη ιδρύθηκε το 2010 και αποτελεί ένα αποθετήριο με χιλιάδες ελληνικά ψηφιακά βιβλία που διανέμονται ελεύθερα και νόμιμα στο διαδίκτυο από τους δημιουργούς ή τους εκδοτικούς οίκους. Περιλαμβάνει επίσης έργα Κλασικής Λογοτεχνίας και Αρχαίας Γραμματείας που είναι ελεύθερα πνευματικών δικαιωμάτων (Public domain). Παράλληλα προωθεί την ψηφιακή λογοτεχνία εκδίδοντας καινοτόμα e-books με ελεύθερη διανομή.

Description

Η Ανοικτή Βιβλιοθήκη ιδρύθηκε το 2010 και αποτελεί ένα αποθετήριο με χιλιάδες ελληνικά ψηφιακά βιβλία που διανέμονται ελεύθερα και νόμιμα στο διαδίκτυο από τους δημιουργούς ή τους εκδοτικούς οίκους. Περιλαμβάνει επίσης έργα Κλασικής Λογοτεχνίας και Αρχαίας Γραμματείας που είναι ελεύθερα πνευματικών δικαιωμάτων (Public domain). Παράλληλα προωθεί την ψηφιακή λογοτεχνία εκδίδοντας καινοτόμα e-books με ελεύθερη διανομή.

Το συλλογικό e-book «Δήγμα Γραφής» βραβεύτηκε ως το καλύτερο Συγγραφικό έργο 2011 στα Ελληνικά Βραβεία Διαδικτύου, ενώ το συνεργατικό θεατρικό έργο «Ο άνδρας με την πουά γραβάτα» έχει ανέβει από 16 διαφορετικές θεατρικές ομάδες σε πόλεις της Ελλάδας. Η συλλογή «Φόβος κανένας» είναι το πρώτο ελληνικό βιβλίο που εκδόθηκε με την μέθοδο crowdfunding.

Η Ανοικτή Βιβλιοθήκη συμμετέχει στο δίκτυο της Future Library, συνεργάζεται με το Ερευνητικό εργαστήρι ανοικτής τεχνολογίας P2P Lab, το ελληνικό τμήμα των Creative Commons και το λογοτεχνικό περιοδικό Fractal – Η γεωμετρία των ιδεών. Συμμετέχει κάθε χρόνο στη διεθνή δράση Εβδομάδα «Διάβασε ένα ebook», Στην Εβδομάδα Ανοικτής Πρόσβασης, υποστηρίζει τη δράση «Διαβάζω για τους άλλους» και συμμετείχε στην διοργάνωση του λογοτεχνικού διαγωνισμού «ΛόγωΤέχνης».

Έχει παρουσιαστεί στο TEDx του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, στο Unconference της Future Library, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στο 2nd Athens Culture Symposium του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου, στο Pecha Kucha Heraklion vol #3, στο Commons Festival, στο συνέδριο Φυσικής Δρώμενα και σε εκδήλωση για τα Creative Commons.

Hyperlink Item Type Metadata

Comments

Allowed tags: <p>, <a>, <em>, <strong>, <ul>, <ol>, <li>

Embed

Copy the code below into your web page

Social Bookmarking

Image Viewer

Click below to view an image using the Zoom.it viewer.