1 εκατομμύριο εικόνες ελεύθερα διαθέσιμες από την Βρετανική Βιβλιοθήκη

britishlibrary.jpg

Dublin Core

Title

1 εκατομμύριο εικόνες ελεύθερα διαθέσιμες από την Βρετανική Βιβλιοθήκη

Subject

Χρειάζεστε κάποια οπτική έμπνευση – ή κάποιες παλαιές εικόνες για ένα σχέδιο ή κάποια παρουσίαση σας; Η Βρετανική Βιβλιοθήκη, διαθέτει με ελεύθερη άδεια χρήσης CC0, πάνω από ένα εκατομμύριο εικόνες, τις οποίες ουσιαστικά μπορείτε να επαναχρησιμοποιήσετε όπως θέλετε.

Description

Η συλλογή εικόνων της Βρετανικής Βιβλιοθήκης στο Flickr προέρχεται από βιβλία που έχει συλλογή της από τον 17ο, 18ο και 19ο αιώνα και είναι κατηγοριοποιημένες ανά θέμα: όπως εξώφυλλα βιβλίωνποδηλασίαεικονογραφημένα γράμματακόμικς , πλοία ή εικονογραφήσεις παιδικών βιβλίων. Υπάρχει επίσης μια συλλογή από ‘Στιγμιότυπα‘ που είναι ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε εάν θέλετε απλά μια γενική περιήγηση.

Το έργο, που ξεκίνησε το 2013, χρησιμοποιεί μια εφαρμογή της βιβλιοθήκης, που την ονομάζειMechanical Curator» η οποία επιλέγει τυχαία εικονογραφήσεις από βιβλία που διατίθενται ωςκοινό κτήμα από την ψηφιακή της συλλογή, η οποία περιλαμβάνει πάνω από 65.000 βιβλία από τον 17ο, 18ο και 19ο αιώνα.

Το Mechanical Curator δημιουργήθηκε στο εργαστήριο της Βιβλιοθήκης, και μπορείτε να το δείτε σε δράση σε ένα Twitter botτο οποίο δημοσιεύει μια εικόνα κάθε ώρα.

Rights

Language

Αγγλικά

Hyperlink Item Type Metadata

Comments

Allowed tags: <p>, <a>, <em>, <strong>, <ul>, <ol>, <li>

Embed

Copy the code below into your web page

Social Bookmarking

Image Viewer

Click below to view an image using the Zoom.it viewer.